18.06.2016

Піна клас В2 (вогнестійка)

Вогнестійка піна ТМ Soma Fix

Перш за все слід почати з того, що існує 3 класи горючості монтажної піни -В1, В2 і В3 і відрізняються вони один від одного своїми властивостями стійкості до вогню.

  • В1 (протипожежна);
  • В2 (самозагасаюча);
  • В3 (горюча).

95% споживання монтажної піни в Україні припадає на піну класу В3. І лише 5% класу В2 і В1 насамперед через істотну різницю в ціні. Піна володіє вогнестійкими властивостями практично вдвічі дорожче звичайної.

Але на сьогоднішній день в професійному сегменті все частіше виникає потреба у використанні вогнестійкою піни, так як її застосування обов'язково при будівництві і ремонтних роботах в будівлях до яких пред'являється високі вимоги по частині пожежної безпеки.

Також слід зазначити, що вогнестійкий склад набагато міцніше і застигає швидше звичайного, має здатність до сильнішого розширенню і еластичності та має більш високу щільність.

І звичайно ж головною перевагою такої монтажної піни є вогнестійкість і вогнетривкість. Зберігаючи свої технічні характеристики, в разі загоряння вона може протистояти вогню кілька годин. Також вогнестійка монтажна піна має ще й газо- і димо ізолюючі властивості. І на відміну від звичайної монтажної піни, стійка до появи цвілі і вологи, спокійно переносить перепади температур від мінус 60 град. до плюс 100 град.С.

При впливі полум'я на поверхні піни утворюється ізоляційний шар, який перешкоджає горінню, саме тому піна і отримала таку назву-вогнестійка або вогнетривка

Вогнестійка піна використовується в місцях з підвищеними вимогами до вогнестійкості матеріалів при герметизації покрівельних елементів, проходи труб комунікацій через протипожежні перегородки, для герметизації та звукоізоляції сільськогосподарської і транспортної техніки для ущільнення швів при кладці печей, камінів, також при будівництві саун, лазень, тому що крім своїх основних властивостей даний вид піни також забезпечує значне скорочення втрати тепла в приміщенні. І звичайно ж для монтажу дверей в протипожежних перегородках, ізоляції електро- і трубопроводів. І це далеко не весь перелік де можна використовувати вогнестійку піну.

В асортиментній лінійці ТМ Soma Fix так само є вогнестійка піна класу В2. Даний продукт має всі необхідні сертифікати, та відповідає вимогам європейських стандартів DIN4102-1.

Перед початком використання поверхні очищають від пилу і бруду. Вони не повинні бути жирними, олійними. Перед застосуванням балон необхідно струшувати протягом 30 секунд що б всі компоненти піни перемішалися. Балон повинен бути кімнатної температури. Летючі гази-розчинники шкідливі для людини. Працювати потрібно тільки в провітрюваному приміщенні. Піна відмивається тільки за допомогою спеціального розчинника, тому працювати потрібно акуратно, щоб уникнути попадання піни на слизову і шкіру.

Піна має високу адгезію і відмінно поєднується практично з будь-якими будівельними матеріалами, крім тефлону, поліпропілену, поліетилену і силікону.

Після 1-3 години після затвердіння надлишки піни можуть бути оброблені наждачним папером, зрізані ножем і пофарбовані.

Останні новини