06.07.2017

Як видалити монтажну піну з одягу

футболка і балон піни

Монтажна піна потрапила на ваш одяг? Видалити її часом буває дуже непросто, але знаючи деякі секрети ви зможете врятувати свої речі. Ми ділимося способами, перевіреними на власному досвіді, які допоможуть вам позбавитися від в'їдливий монтажної суміші. Тож почнемо.

Увага! При роботі з агресивними рідинами обов'язково захищайте шкіру рук гумовими рукавичками!

Очищувач
Очищувач - професійний і найнадійніший засіб для очищення одягу від монтажної піни. У більшості будівельних магазинів і на ринках ви зможете знайти очищувач SOMA FIX, який призначений спеціально для видалення надлишків НЕ затверділої піни з оброблюваних поверхонь і пістолета.

Отже, зішкребіть НЕ затверділу піну ножем, а пізніше нанесіть очищувач на губку або ж відразу на забруднену ділянку і гарненько потріть. Через 20 хвилин промийте оброблене місце водою і виперіть річ в пральній машині. При необхідності можна повторити дії.

Увага! Якщо ви збираєтеся використовувати очищувач, то спочатку перевірте вплив рідини на невеликому клаптику тканини. Не кожна річ може безболісно витримати його дію.

Механічний спосіб
Спершу, слід зазначити, що свіжу піну прибрати набагато простіше, ніж ту, яка вже встигла засохнути і вбратися в тканину. При швидкої реакції можливість врятувати річ зростає в рази. У такому випадку можна скористатися механічним способом: зняти м'яку піну з забрудненого одягу за допомогою ножа, шпателя, леза - будь-яким підходящим інструментом, який опинився під рукою.

Морозилка
Забруднену річ помістіть в морозильну камеру, що на монтажну суміш подіяв холод. Через кілька годин дістаньте одяг з морозилки і зшкребіть забруднення. Завдяки морозу піна почне кришитися і прибрати її буде набагато простіше. Але варто врахувати, що слід все ж залишиться. Після первинної обробки річ коштує обробити засобом для виведення плям або неагресивним розчинником, на кшталт рідини для зняття лаку.

Увага! Даний спосіб не спрацює при роботі з зимової монтажною піною SOMA FIX. При низьких температурах вона не кришиться.

Ацетон 

До складу багатьох засобів, які очищають одяг від монтажної піни, входить ацетон. Тому, якщо під рукою немає спеціальних засобів, скористайтеся ацетоном. На початку приберіть піну механічним способом, після точково нанесіть за допомогою губки ацетон, почекайте 15 хвилин. Потім слід випрати річ в пральній машині з використанням високоактивного порошку.

Монтажна піна - не вирок для одягу. Всі перераховані вище способи дієві і перевірені роками. Користуйтеся нашими порадами і продукцією SOMA FIX, тоді ваша робота буде виконана якісно, ​​швидко і ефективно.

Останні новини