25.04.2017

Силіконовий термоклей і його сфера застосування

Використання термоклея

Багато зустрічали на полицях будівельних магазинів силіконові стрижні, вони бувають різної довжини, діаметру, так само можуть відрізнятися кольорами. Найбільш поширені прозорі стрижні, причому, чим «чистіше» стрижень (без жовтизни), тим вище якість продукту і відповідно вище вартість. Такий матеріал не буде видно на готовому виробі і робота виглядає акуратно.

Сфера застосування цього продукту настільки велика, що якщо перераховувати всі, то стаття могла б вийти розміром з повноцінне друковане видання. Але все ж основні сфери застосування слід торкнутися. Силіконовий термоклей використовується в рукоділлі, прикрасі подарунків, створення сувенірної продукції, в цілому практично всі ручні-сувеніри, маленькі фоторамки, різні магнітні дрібнички і багато іншого скріплюється цим універсальним засобом. Клей зручний при склеюванні металу, шкіри, кераміки, різних видів пластмас, твердого та м'якого дерева, паперу, картону, тканини і т.д. Його з легкістю можна використовувати при домашньому ремонті і навіть в малому виробництві і як вже згадували раніше виготовлення предметів рукодільного мистецтва і хобі.

Працювати з силіконовим термоклеем дуже зручно і досить просто. Наприклад, у творців різного роду мікросхем цей продукт на особливому рахунку і практично незамінний. З його допомогою можна не тільки з легкістю фіксувати безліч різних дрібних деталей, але і використовувати термоклей в якості свого роду ізоляції, захищаючи від вологи, пилу, корозії і навіть механічних підтверджень.

Для роботи з силіконовим термоклеем вам обов'язково знадобитися спеціальний клейовий пістолет, в який встановлюється стрижень, розігрівається за 5-7 хвилин і можна приступати до роботи.

Як користуватись термоклеем

Останні новини